Particulieren

Autoverzekering

DE WETTELIJK VERPLICHTE BA-AUTOVERZEKERING

Wanneer u zich met een voertuig in het verkeer begeeft, dan bent u wettelijk verplicht een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Dit is een verplichte verzekering die de schade dekt die veroorzaakt wordt aan derden, inclusief de passagiers van uw voertuig.

Door onze goede contacten met de belangrijkste verzekeringsmaatschappijen op de Belgische markt kunnen wij voor iedere specifieke situatie het scherpste kwaliteitsvolle tarief aanbieden.
 

OMNIUMVERZEKERING

De verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid vergoedt nooit de schade aan het verzekerde voertuig. Om die schade te verzekeren bestaat er de omniumverzekering die kan onderschreven worden ter aanvulling van de wettelijk verplichte verzekering. Deze verzekering vergoedt de schade aan uw voertuig ten gevolge van één van de volgende gevaren:

  • stoffelijke schade aan het voertuig
  • brand
  • diefstal
  • glasbreuk
  • natuurkrachten
  • aanrijding met dieren

U heeft ook de mogelijkheid om uw voertuig enkel te verzekeren tegen brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren, ook wel de ‘kleine omnium’ genoemd.

Onze gespecialiseerde medewerkers volgen constant de evoluties op de verzekeringsmarkt teneinde u de beste waarborgen aan het scherpste tarief aan te bieden.


BIJSTANDSVERZEKERING

Bij de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid geniet u bij een ongeval in België automatisch van een eerste hulp voor u, uw wagen en alle inzittenden van het voertuig.

Voor een volledige hulpverlening bestaat een aparte bijstandsverzekering zodat u altijd met een gerust gemoed de baan op kan ongeacht het vervoermiddel waarmee u reist.

Deze verzekering bestaat uit vier grote luiken: bijstand aan personen, bijstand aan verwanten van slachtoffers, woningbijstand en bijstand voor het voertuig.

BESTUURDERSVERZEKERING

Een bestuurder die een auto-ongeval veroorzaakt, is verzekerd voor de schade aan alle derden–betrokkenen, ook de inzittenden van zijn eigen wagen, maar niet voor de schade aan zichzelf.

Een bestuurdersverzekering vergoedt alle lichamelijke schade en inkomstenverlies die de bestuurder door een ongeval lijdt. De vergoeding omvat alle medische kosten en morele schade alsook de materiële schade die voortkomt uit een tijdelijke en/of blijvende invaliditeit of een vergoeding bij overlijden ten gevolge van het ongeval.