Schade

Hospitalisatie

Aangifteformulieren 

Hieronder kan u de nodige aangifteformulieren downloaden

Gelieve het ingevulde aangifteformulier aan ons kantoor over te maken.

 

Tips

De meeste hospitalisatieverzekeringen bieden een systeem aan met een kaart dat u moet afgeven bij opname in het ziekenhuis. Zo kan het ziekenhuis rechtstreeks factureren aan uw verzekering. Niet alle kosten worden geregeld op die manier. U hebt bijvoorbeeld nog apotheekkosten, kosten van doktersbezoeken, kinesitherapie,… Dit zijn de zogenaamde ambulante kosten.

De meeste hospitalisatieverzekeringen geven tegenwoordig dekking voor deze kosten ten gevolge van een opname. Om te weten of u een dekking hebt voor ambulante kosten kan u ons steeds contacteren.

Hieronder vindt u enkel nuttige tips om uw dossier vlot te doen verlopen:

  • Gelieve steeds aan uw apotheker een BVAC-attest te vragen van de voorgeschreven medicatie. Dit ziet eruit als een uitgebreid kasticket. Het gewone kasticket is onvoldoende voor tussenkomst. Er is bepaalde medicatie (bv. pijnstillers) die u zonder voorschrift kan aankopen. Toch is het noodzakelijk dat u ook hiervoor een voorschrift vraagt aan de behandelende arts.
  • De doktersbezoeken dient u eerst in te dienen bij de mutualiteit. Hiervan vraagt u bij de mutualiteit een verschilstaat op. Dit is het document waarop het remgeld wordt vermeld.
  • Alle facturen die u thuis toegestuurd krijgt van het ziekenhuis dient u best eerst zelf te betalen. Het detail van de factuur (NIET het overschrijvingsformulier) mag u dan aan ons bezorgen.

Aarzel in ieder geval niet om ons te contacteren bij verdere vragen of opmerkingen.